Τοποθεσια
Ένας μαγευτικός προορισμός

Σεριφος

Κάποια νησιά διατηρούν αναλοίωτη την ουσία τους. Σε σχέση με τα περισσότερα διάσημα νησιά των Κυκλάδων, η Σέριφος αποτελεί προορισμό για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό, πέρα και έξω από τη λαμπερή βιτρίνα των δημοφιλών προορισμών του Αιγαίου.Εδώ θα δείτε τα τοπία να αλλάζουν ανάλογα με το φως. Θα θαυμάσετε το βραχώδες τοπίο που μοιάζει διάστικτο με πετρωμένες μορφές. Θα βιώσετε μνήμες από παλαιότερες πιο αθώες εποχές στο λιμάνι της, το Λιβάδι. Θα ερωτευτείτε ξανά στις παραλίες με τα πρασινογάλαζα νερά.Ύστερα υπάρχει η Χώρα. Αστράφτει ολόκληρη, στερεή και ρευστή μαζί, πάνω στον κωνικό βράχο της. Έχει ειδικό βάρος ο τόπος αυτός, προκαλεί έντονα συναισθήματα. Θα τα νιώσετε και εσείς κατά τις διακοπές σας στη Σέριφο, όσοι αναζητάτε αποδράσεις σε προορισμούς που ο μαζικός τουρισμός δεν θα αγγίξει ποτέ.

LOCATIONS OF INTEREST

Ενετικο Καστρο

Ολόλευκα, σφιχταγκαλιασμένα σπιτάκια αγκιστρώνονται στο χείλος των απότομων βράχων. Κοιτάζουν προς την ανατολή, κατρακυλάνε, χύνονται, μοιάζοντας ταυτόχρονα συμπαγή και ρευστά. Πατάνε πάνω στα ίχνη της αρχαίας χώρας που αναφέρει ο Ξενοφώντας. Σκαλιά οδηγούν όλο και πιο ψηλά στο Ενετικό κάστρο με τα εκκλησάκια της Αγίας Βαρβάρας, του Χριστού, του Αγίου Κωνσταντίνου, του Αγίου Ιωάννη και την απίστευτη θέα προς το λιμάνι και την ίδια τη Χώρα της Σερίφου.

Παραλιες

Γαλάζια νερά, πράσινα νερά. Βαθιά νερά, ρηχά νερά. Με πολλή σκιά, με λίγη ή χωρίς. Με εκκλησάκι, με ταβερνάκι, με βότσαλο, με άμμο. Λιά, Κουταλάς, Βαγιά, Γάνεμα, Καλό Αμπέλι, Ψιλή Άμμος, Συκαμιά. Για να γνωρίσετε τις 40 επίσημα χαρτογραφημένες παραλίες της Σερίφου (αν και οι ντόπιοι μιλάνε για 72!), θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολλά καλοκαίρια. Εκτός και αν έρθετε με σκάφος.

Περπατηστε στη γραφικη Ανω και Κατω Χωρα

Εδώ το νησί γίνεται μια παρέα, καθώς τα τραπεζάκια γεμίζουν μεζέδες, ρακή, καφέδες, ποτά. Νωρίς το πρωί για να προλάβετε τη ζέστη, μπορείτε να περπατήσετε προς την Κάτω Χώρα, έναν κυκλαδίτικο λαβύρινθο με ασπρισμένα σοκάκια, σπίτια με αυλές και βουκαμβίλιες. Από τα παραπέτα θα θαυμάσετε τα εντυπωσιακά άγονα βουνά γύρω από τη Χώρα.

Οι κρυμμενοι θησαυροι της Σεριφου

Η μονή των Ταξιαρχών του 16ου αιώνα

Θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο, με πολεμίστρες, ζεματίστρα και ψηλά τείχη. Κτισμένο τον 16ο αιώνα είναι το σπουδαιότερο μοναστήρι της Σερίφου. Από τη βεράντα του ηγουμενείου θα απολαύσετε μοναδική θέα.

Ο πανοραμικός θρόνος του Κύκλωπα

Βρίσκεται στον κάβο του Κύκλωπα, σε μια εκπληκτική θέση με πανοραμική θέα στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Μοιάζει πράγματι με γιγάντια πολυθρόνα και όσοι τον βλέπουν, αναρωτιούνται με ποιον τρόπο άραγε ανέβηκαν εκεί οι 7 τεράστιοι πελεκημένοι ογκόλιθοι.

Η μαγική θέα της Χώρας από ψηλά

Από το πετρόκτιστο μονοπάτι που ακολουθούσαν παλιά οι μεταλλωρύχοι και οδηγεί από το ελικοδρόμιο προς τη Χώρα θα δείτε τον ήλιο να δύει, μεταμορφώνοντας το νησί σε τόπο μαγικό. Είναι το μόνο σημείο στις διακοπές σας στη Σέριφο όπου θα δείτε την πρωτεύουσα όντας ψηλότερα από αυτήν.

Σε σχέση με τα περισσότερα διάσημα νησιά των Κυκλάδων, η Σέριφος αποτελεί προορισμό για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό.